MPH mágnes ízületi szorítók és egyéb egészségmegőrző termékek

Mi a mágnesterápia?

A mágnesterápia világszerte ismert és elismert kiegészítő egészségügyi kezelés, amelyet többek között mozgásszervi panaszokra, gyulladásokra és fájdalom csökkentésére használnak.
Már 3500 évvel ezelőtt, az ősi kínai gyógyászatban sikerrel használták fájdalomcsillapításra, ebből az időszakból származik a legrégebbi írásos bizonyíték a mágnes gyógyító hatásáról.

Alkalmazták Egyiptomban, az ókori görögök és a perzsák is - utóbbiak görcsoldásra és a köszvény panaszainak csökkentésére.

A mágnesterápián belül megkülönböztethetünk elektromágneses és permanens (állandó) mágneses kezelést. Az MPH ízületvédő termékeibe különböző erősségű permanens neodímium mágneseket szőttek, északi pólusukkal mindig az emberi test felé elhelyezve. A mágnesterápia a vér hemoglobin alkotóelemével kölcsönhatásba lépve élénkíti a vérkeringést, ezáltal oxigéndúsabb vér áramlik az ízületekhez.
A mágnes ízületvédő termékek alkalmazása a tapasztalatok szerint meggyorsíthatja a gyógyulási folyamatot, segítheti a lokális fájdalomcsillapítást és gyulladáscsökkentést.
A mágnesterápia óriási előnye, hogy sok egyéb gyógymóddal szemben mentes minden mellékhatástól, ezért is hívják un. „szelíd gyógymódnak”.

Néhány szóban az MPH-ról

Az MPH (Magnetic Products for Health) egészségügyi termékeket gyártó világcég Magyarországon elsőként hozott forgalomba mágneses ízületvédő termékeket. Akkoriban (1999-ben) a távol-keleti gyógymódok Magyarországon gyerekcipőben jártak, annak ellenére is, hogy egyes kultúrákban már évezredek óta használják ezen gyógymódok, azon belül is a mágnesterápia emberi egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Az MPH ízületi szorítók és egyéb termékek az azóta eltelt majd’ 2 évtizedben magyar emberek tízezreinek segítettek különböző ízületi panaszaik enyhülésében.

Az MPH termékek anyaga rugalmas, puha textil, vagy merevebb neoprén. Utóbbiak viselését főleg a hűvösebb hónapokban javasoljuk, amikor fontos lehet a fájó testrész melegen tartása.

Hasznos tippek

  • Amennyiben mágneses termék felhelyezésének első napjaiban a tünetek átmeneti erősödését érzi, az teljesen természetes jelenség, ne rettentse el a használatától. Ez minden bizonnyal arra utal, hogy a kedvező élettani hatás elindult.
  • Fontos tudni, hogy a mágnesterápiát egyes gyógyszerkészítményekhez hasonlóan mindig kúraszerűen kell alkalmazni, néhány hetes használat után 1-2 hét szünet javasolt. Ezzel kapcsolatban kérjük minden esetben olvassa el a termék használati útmutatóját!
  • Javasoljuk, hogy mágneses termékek összehasonlításakor mindig vegye figyelembe a termékek Gauss értékét, mert ez fontos ismérve lehet a termék hatékonyságának!

Forgalmazott márkáink